Red Purple Black

Πιο συμφέρουσες οι ανανεώσιμες πηγές παρά το κόστος τους

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Κυριακή, 26 Οκτώβριος 2014 11:00

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος ή και το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη έως το 2050. Το κόστος του περάσματος σε μια κοινωνία χαμηλής χρήσης υδρογονανθράκων («χαμηλού άνθρακα») όχι μόνο μπορεί να το σηκώσει η ανθρωπότητα, αλλά είναι αισθητά μικρότερο από το συνολικό κόστος της καύσης άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας και ηλεκτρισμού. Κόστος, που προκύπτει από τις συνέπειες στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στη βιοποικιλότητα και στο κλίμα.

Τα ελπιδοφόρα αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την πρόσφατη μελέτη των Edgar Hertwich and Thomas Gibon για την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Νορβηγίας. «Από την ανάλυσή μας προκύπτει πως η ευρείας κλίμακα ανάπτυξη της

 

Επανέρχεται ο δακτύλιος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 14:00

Σε εφαρμογή τίθενται από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Πράσινος Δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον Μεγάλο Δακτύλιο.

Συγκεκριμένα:

Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος). Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

 

7η Building Green expo 2014

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Η Building Green Expo 2014 είναι η πρωτοπόρος επαγγελματική διοργάνωση στους κλάδους της Πράσινης Δόμησης, του Ενεργειακά Αυτόνομου Κτιρίου και του Αστικού Τοπίου.

 Στην 7η διεθνή εκθεσιακή συνάντηση στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Expo Center στην Παιανία, Αττικής, δίνει και πάλι τον παλμό της αγοράς  για τις τεχνολογίες Δόμησης, το Ενεργειακό Κέλυφος, τις ΑΠΕ, την Εξοικονόμηση Ενέργειας, την Ποιότητα Εσωτερικού Χώρου, την Ψύξη & Θέρμανση, την Ηλιακή Ενέργεια,

 

POSIDONIA - ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η σημαντικότερη ναυτιλιακή έκθεση POSIDONIA-ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο αρτιότερο εκθεσιακό κέντρο της Ελλάδας Metropolitan Expo

Οργανωτής:
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ Α.Ε.

 


 

Microsoft: Οι νικητές του φετινού Imagine Cup

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014 09:00

Τους ελληνικούς τελικούς του 12ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup πραγματοποίησε την Παρασκευή Microsoft η Ελλάς.

Νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία αναδείχθηκαν οι εξής:

  • World Citizenship– Ομάδα: The Eye of Med
  • Innovation – Ομάδα: ANEMoS MIS Group
  • Games –Ομάδα: Genesis

Οι τρεις νικήτριες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν με τις καλύτερες ομάδες  από όλο τον κόσμο στις αντίστοιχες κατηγορίες και εφόσον προκριθούν, θα

 

Βραβεύσεις νικητών 4ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Σάββατο, 26 Απρίλιος 2014 12:00

Με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 571 άτομα και υποβλήθηκαν 344 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Σημειώνεται ότι το 76% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο
 

Medwood 2014

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Η MEDWOOD  πραγματοποιείται από 08-11 Μαΐου 2014 στο νέο, σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO που βρίσκεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων εταιριών του χώρου των υλικών επιπλοποιίας, ημιέτοιμων προϊόντων, δαπέδων, ξυλείας, κουφωμάτων, κουζινών κ.α. καθώς και εταιριών μηχανημάτων ξυλείας. Η MEDWOOD καθιερώνεται πλέον σαν την "μεγάλη έκθεση" για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο επισκέπτης της MEDWOOD θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα νέα προϊόντα και τις διεθνείς τάσεις στην κατασκευή και το σχεδιασμό σύγχρονων έργων.

 

7η Έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟtec & Σαλόνι Φωτισμού» 2014

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

7η Έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟtec & Σαλόνι Φωτισμού» από 08-11 Μαΐου 2014

Ανανεωμένη και με νέα δυναμική, ξεκινά τις εργασίες προετοιμασίας της η 6η διοργάνωση της μεγάλης διεθνούς έκθεσης «ΗΛΕΚΤΡΟtec & Σαλόνι Φωτισμού».

 Η εξαιρετική επιτυχία της 5ης διοργάνωσης, της πιο «φωτεινής» έκθεσης στην Ελλάδα, στεγασμένη στο πλέον σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο της χώρας Athens Metropolitan Expo, εξέπεμψε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, αποτελώντας ταυτόχρονα  αντίδοτο στην οικονομική ύφεση.

 Η έκθεση αποτελεί το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου, όχι μόνο για τον Ελλαδικό χώρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό των εγχώριων και διεθνών συμμετοχών αλλά και τη μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών της από την Ελλάδα

 

DOMICATEC – Σαλόνι Δόμησης & Ανακαίνισης.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

«DOMICATEC – Σαλόνι Δόμησης & Ανακαίνισης»

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την 08-11 Μαΐου 2014 στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, στο «Metropolitan Expo», που βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η έκθεση καλύπτει κάθε κατηγορία σχετική με τη δόμηση (Κατασκευές & υλικά - Συστήματα & δίκτυα - Επενδύσεις & κουφώματα - Εξοπλισμός & διακόσμηση).

 

Στην Αθήνα η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 00:00

Στην  Αθήνα  την  περίοδο  30  Μαρτίου  έως  6  Απριλίου  θα  διεξαχθεί  η  12η Ευρωπαϊκή  Ολυμπιάδα  Φυσικών  Επιστημών  –  EUSO  2014.  Τη  διοργάνωση  έχει  αναλάβει  η  Πανελλήνια  Ένωση  Υπευθύνων  Εργαστηριακών  Κέντρων  Φυσικών Επιστημών  (ΠΑΝΕΚΦΕ),  δηλαδή  οι  εκπαιδευτικοί  των  Εργαστηριακών  Κέντρων  Φυσικών  Επιστημών  που  επιμορφώνουν  τους  καθηγητές  Μέσης  Εκπαίδευσης  στην προσπάθεια  τους  για  την  ένταξη  του  πειράματος  στη  διδασκαλία  των  Φυσικών Επιστημών. 
Στην  προσπάθεια  αυτή  συμμετέχουν  ως  συνδιοργανωτές    η  Σχολή  Χημικών  Μηχανικών  του  ΕΜΠ,  στα  εργαστήρια  της  οποίας  θα  διεξαχθεί  ο  διαγωνισμός και  το Ίδρυμα  Ευγενίδου.  Ο  διαγωνισμός  τελεί  υπό  την  αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου

 

Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 00:00

Η 28η  Φεβρουαρίου του 2014  ορίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά έως 100 KW.

Πρόκειται για τροποποίηση υπουργικής απόφασης αναφορικά με τον καθορισμό των δικαιολογητικών και της διαδικασίας διοικητικού ελέγχου για την επανεξέταση ως προς την υπαγωγή, την ολοκλήρωση και την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια έως και 100 KW των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 241 του Ν. 4072/2012.

Για την τροποποιητική αυτή απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αναφέρεται από το υπουργείο ότι είναι επιβεβλημένη λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή

 

Microsoft: Πρόσκληση προς φοιτητές και μαθητές για το Imagine Cup 2014

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014 23:46

Τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft ο οποίος διοργανώνεται για 12η χρονιά, έχουν φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών.

και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι και την 15η Απριλίου.

Θα επιλεγούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να  κάνουν τις παρουσιάσεις τους στους ελληνικούς τελικούς. Αυτές οι ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι και τις 20 Απριλίου για τον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της εφαρμογής τους στους κριτές.

Οι νικήτριες ομάδες (μία για κάθε κατηγορία – Games, World Citizenship, Innovation)

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL