Red Purple Black
Διαγωνισμοί

Στην Αθήνα η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 00:00

Στην  Αθήνα  την  περίοδο  30  Μαρτίου  έως  6  Απριλίου  θα  διεξαχθεί  η  12η Ευρωπαϊκή  Ολυμπιάδα  Φυσικών  Επιστημών  –  EUSO  2014.  Τη  διοργάνωση  έχει  αναλάβει  η  Πανελλήνια  Ένωση  Υπευθύνων  Εργαστηριακών  Κέντρων  Φυσικών Επιστημών  (ΠΑΝΕΚΦΕ),  δηλαδή  οι  εκπαιδευτικοί  των  Εργαστηριακών  Κέντρων  Φυσικών  Επιστημών  που  επιμορφώνουν  τους  καθηγητές  Μέσης  Εκπαίδευσης  στην προσπάθεια  τους  για  την  ένταξη  του  πειράματος  στη  διδασκαλία  των  Φυσικών Επιστημών. 
Στην  προσπάθεια  αυτή  συμμετέχουν  ως  συνδιοργανωτές    η  Σχολή  Χημικών  Μηχανικών  του  ΕΜΠ,  στα  εργαστήρια  της  οποίας  θα  διεξαχθεί  ο  διαγωνισμός και  το Ίδρυμα  Ευγενίδου.  Ο  διαγωνισμός  τελεί  υπό  την  αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου

 

Microsoft: Πρόσκληση προς φοιτητές και μαθητές για το Imagine Cup 2014

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014 23:46

Τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft ο οποίος διοργανώνεται για 12η χρονιά, έχουν φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών.

και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι και την 15η Απριλίου.

Θα επιλεγούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να  κάνουν τις παρουσιάσεις τους στους ελληνικούς τελικούς. Αυτές οι ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι και τις 20 Απριλίου για τον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της εφαρμογής τους στους κριτές.

Οι νικήτριες ομάδες (μία για κάθε κατηγορία – Games, World Citizenship, Innovation)

 

Διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας i-bank

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2013 00:00

«Ανοιχτός» για υποβολή αιτήσεων είναι ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα με στόχο τη στήριξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας στη χώρα μας. 
Τα βραβεία
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός i-bank θα δώσει χρηματικά βραβεία σε 10 ιδέες που θα διακριθούν. Μέχρι τώρα, ο διαγωνισμός σημειώνει μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας συνολικά 1.064 προτάσεις και 1.648 συμμετέχοντες. 

Στους τέσσερις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν τα ακόλουθα έπαθλα: 
Α’ βραβείο: 20.000 ευρώ 
Β’ βραβείο: 10.000 ευρώ 
 

Διαγωνισμός καινοτομίας «Ένας για ένα εκατομμύριο»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την www.skai.gr

Έχεις μια ιδέα που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία θα λύσει κάποιο από τα προβλήματα της Ελλάδας στον τομέα της απασχόλησης, της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας, της πληροφορικής ή της γεωργίας και θα επηρεάσει θετικά τη ζωή 1 εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια;

Το TEDxAcademy με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανοικτό διαγωνισμό καινοτομίας με έπαθλο υποτροφία αξίας 30.000 δολαρίων στο κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα Singularity University στη Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Δήλωσε τη συμμετοχή σου και κατάθεσε την πρόταση σου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 στην ιστοσελίδα www.calltoinnovation.gr

Ο υποψήφιος με την καλύτερη ιδέα θα έχει την δυνατότητα να πάει στο Singularity University για 10
 

Διαγωνισμός "Καινοτομία - Νέα Επιχειρηματική Ιδέα"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Τον διαγωνισμό "Καινοτομία - Νέα Επιχειρηματική Ιδέα" ανακοίνωσε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 ετών, με στόχο να αναδείξει πρωτότυπες ιδέες που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση, αλλά και νέες επιχειρήσεις σε παραδοσιακούς τομείς που αξιοποιούν καινοτόμα συστήματα, κ.ά. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι στις 20 Ιανουαρίου 2013.

Ο διαγωνισμός καλύπτει τα ακόλουθα θεματικά πεδία:
- Επιχειρηματικότητα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
- Υπηρεσίες στους τομείς του Περιβάλλοντος - Πολιτισμού - Αθλητισμού με χρήση νέων τεχνολογιών
- Αγροτική επιχειρηματικότητα

- Γενικές επιχειρηματικές προτάσεις.

 

Εκπαιδευτικός διαγωνισμός με θέμα την εξερεύνηση του Διαστήματος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Διαγωνισμοί

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Μαθητές από 14 έως 18 ετών καλούνται να υποβάλουν τις εργασίες τους σε θέματα αστρονομίας και διαστημικής, διεκδικώντας το βραβείο του πανευρωπαϊκού εκπαιδευτικού διαγωνισμού Odysseus. Στόχος του διαγωνισμού είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών σε δραστηριότητες που αφορούν την εξερεύνηση του Διαστήματος. το πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους εργασίες με θέματα πάνω στην Αστρονομία και τη Διαστημική, συνδυάζοντας έτσι τη μάθηση με την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες 2-5 μαθητών, από το ίδιο ή διαφορετικό σχολείο ή τάξη, με τον επιβλέποντα καθηγητή τους, σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: Ηλιακό Σύστημα, Διαστημόπλοια-Σχεδιασμός Αποστολών, Εξέλιξη της Ζωής. Οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε εθνικό επίπεδο και οι τρεις νικήτριες (μία σε κάθε κατηγορία) θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Οι προτάσεις υποβάλλονται έως τις 15 Ιανουαρίου 2013.

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL