Red Purple Black
Ημερίδες

Ημερίδα: «Βιοκλιματική Δόμηση & Σύγχρονες Κατασκευές»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ημερίδες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Ο Σύλλογος Ολιστικής Αρχιτεκτονικής (Σ.ΟΛ.ΑΡ.) και το Περιοδικό ECOΔΟΜΕΙΝ σε συνεργασία με την οργάνωση της  έκθεσης CONEXPO οργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 20/10/2012 με θέμα:«Βιοκλιματική Δόμηση & Σύγχρονες Κατασκευές»


ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

12:00-12:15  Τα παθητικά κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας: πλήρης παρουσίαση, μέσα απο σχέδια, φωτογραφίες της κατασκευής, και τρισδιάστατες εικόνες, της μελέτης και της κατασκευής του πρώτου παθητικού, ολιστικού και βιοκλιματικού κτιρίου στην Ελλάδα. κ. ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦ. ΤΣΙΠΗΡΑΣ, (www.tsipiras.gr), Μηχανικός Βι­οκλιματικής Αρχιτεκτονικής-Δρ. Χωροταξίας, Πρόεδρος του Σ.ΟΛ.ΑΡ, Διευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού ECOΔΟΜΕΙΝ (www.ecodomein.gr)

 

2η επιστημονική ημερίδα για τη Βιομάζα, τα Βιοκαύσιμα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ημερίδες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Η 2η επιστημονική ημερίδα για τη Βιομάζα, τα Βιοκαύσιμα, την ανάπτυξη και την επιχειρηματική προοπτική του κλάδου είναι επίσημα έτοιμη. Με πλήθος ομιλητών από τα μεγαλύτερα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας αλλά και τους φορείς που καθορίζουν, οργανώνουν και στηρίζουν την αγορά και τη βιομηχανία, η Ημερίδα 2012 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2012, στα πλαίσια της Bioenergy  2012, συγκεντρώνει όλο τον επιστημονικό, επαγγελματικό και επενδυτικό κόσμο και ενημερώνει για τις τρέχουσες εξελίξεις.

 Για περισσότερες πληροφορίες και για τους ομιλητές επισκεφθείτε τις σχετικές σελίδες

Ημερίδα 2012 και Ομιλητές

 Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές για παρακολούθηση και επίσκεψη στην

 

Ημερίδα: Πράσινη Ενέργεια από Βιομάζα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ημερίδες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Ημερίδα, Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 16:30-20:30, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΕΕ

 Η Βιομάζα και οι λύσεις που προσφέρει για εναλλακτικά καύσιμα, φιλικά στο περιβάλλον και απεξάρτηση από το πετρέλαιο έρχονται στο προσκήνιο καθώς οι τεχνολογικές εφαρμογές στην ελληνική πραγματικότητα δεν είναι πλέον λίγες και καθώς μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για τους μηχανικούς και τις τοπικές κοινωνίες.

Η ΕΔΕΜ συνεχίζοντας τις δράσεις της για τα θέματα ενέργειας διοργανώνει την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, ενημερωτική εσπερίδα (16:30-20:30) με θέμα 'Πράσινη Ενέργεια από Βιομάζα' με ομιλητές από το ΚΑΠΕ, το ΕΜΠ, ερευνητικά Ινστιτούτα, εταιρείες κα.

Δείτε το Πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Hμερίδα: Το ΜΙΤ προτείνει για τη Θεσσαλονίκη.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ημερίδες

Συντάχθηκε απο τον/την http://www.agelioforos.gr

Τις προτάσεις του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Massachussets Institute of Technology (ΜΙΤ) για το μέλλον της Θεσσαλονίκης πρόκειται να παρουσιάσει στη διάρκεια ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο φουαγέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης ο καθηγητής του ΜΙΤ, Carlo Ratti.

Ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτοντας και πολιτικός μηχανικός είναι προσκεκλημένος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (σ.σ. που είναι μέλος του Consortium «Senseable City Lab» του ΜΙΤ) και του δήμου Θεσσαλονίκης και στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει στη δημοτική αρχή, σε εκπροσώπους φορέων της πόλης, σε μηχανικούς και σε ενεργούς πολίτες μία σειρά από προτάσεις φοιτητών του ΜΙΤ για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου και χώρων του λιμανιού της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μέσα από την υλοποίηση των προτάσεων επιδιώκεται να δοθεί στη Θεσσαλονίκη η ευκαιρία να ενταχθεί ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Κοπεγχάγη,

 

Ημερίδα για τα φωτοβολταϊκά στην Κεφαλονιά.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ημερίδες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Ενημερωτική ημερίδα για τα Φ/Β θα διοργανώσει η ΠΕ Κεφαλονιάς στις 27 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο ο «Κέφαλος».

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες από τους αρμοδίους φορείς του τόπου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συζήτηση, με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων οι οποίες θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο.

 Τα θέματα των ομιλιών είναι:

«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και χωρικός σχεδιασμός», με εισηγητή τον Δ.

   Μινέτο, Προϊστάμενο Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

 

Εκδήλωση για το πρόγραμμα Eco-innovation στις Βρυξέλλες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ημερίδες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Ενημερωτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eco-Innovation, το οποίο υποστηρίζει την εφαρμογή της «οικολογικής καινοτομίας» σε ιδέες, προϊόντα και διαδικασίες της αγοράς και της βιομηχανίας, διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 8 Μαΐου, στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου.

Το πρόγραμμα Eco-innovation εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία 2007-2013 (CIP) και ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός είναι περίπου 200.000.000 ευρώ. Η "οικολογική καινοτομία" αποτελεί για την ΕΕ ένα εργαλείο-κλειδί για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα, αλλά και τη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της ευημερίας και της ανταγωνιστικότητας με την ορθότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν ανταγωνιστικές προτάσεις στην προκήρυξη

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL