Red Purple Black

Παρουσίαση Βιβλίου του Ξενοφώντα Μουσσά : «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιβλίο

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Διοργανωτής:  Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου  
Ημερομηνία:  Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 
Ώρες: 19:00                   
Αίθουσες: Αμφιθέατρο – Περιστύλιο 1ου   
Υπεύθυνος Οργάνωσης: κα Μπρίντεζη, τηλ: 210 9469 631-632

 

Αφιέρωμα στο βιβλίο του Jeffrey Bennet: "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ UFO"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιβλίο

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

• Πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να εμφανιστεί η ζωή;
• Ποιες είναι οι προοπτικές εύρεσης εξωγήινης ζωής στο Ηλιακό Σύστημα και αλλού;
• Κατά πόσο είναι ενδεχόμενη η ύπαρξη νοημόνων μορφών ζωής;
• Ποια είναι η σημασία μιας ενδεχόμενης ανακάλυψης εξωγήινης ζωής για τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο;
• Τι καθιστά κατοικήσιμο έναν πλανήτη ή έναν δορυφόρο;
• Υπάρχει ζωή στον Άρη ή αλλού στο Ηλιακό μας Σύστημα;
• Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις μορφές ζωής σε άλλους κόσμους;

Αυτά είναι μερικά μόνο απ΄τα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα, στα οποία καλούνται να απαντήσουν επιφανείς προσκεκλημένοι επιστήμονες, στην ειδική εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 15

 

Βιβλίο: «Τα παιδιά συμμετέχουν».

PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιβλίο

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

H σχέση ανθρώπου φύσης αποτελεί ένα από τα σημαντικά θέματα που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος τον 21ο αιώνα. H επανεξέταση του ρόλου των πολιτών στη διαχείριση του περιβάλλοντός τους όσο και των δικαιωμάτων και της ευθύνης των παιδιών να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντός κατέχει κεντρική θέση στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από μια ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα παιδιά μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό και διαρκή ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αν η συμμετοχή τους αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και σχεδιαστεί με τρόπο που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους. Ο σχεδιασμός, ο έλεγχος και η διαχείριση του περιβάλλοντος αποτελεί ιδανικό πεδίο για την άσκηση τους σε συμμετοχικές δράσεις.

 Το βιβλίο απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, πολεοδομικούς σχεδιαστές, εκπαιδευτικούς

 

Παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο: «Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με θέα το Σύμπαν»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιβλίο

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Σε μια ιδιαίτερη Βραδιά Βιβλίου, προσκαλούν το κοινό η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και ώρα 18:30 (Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).Πρόκειται για μια βραδιά που ως στόχο έχει την παρουσίαση του εντυπωσιακού λευκώματος με τίτλο: «Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με θέα το Σύμπαν», των κ.κ. Γιάννη  Παπαμαστοράκη και Μάκη Παλαιολόγου, που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Το λεύκωμα «Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Με θέα το Σύμπαν» αποτελεί  ένα συναρπαστικό ταξίδι μέχρι τα σύνορα του ορατού σύμπαντος, μέσα από μοναδικές έγχρωμες φωτογραφίες με τα τηλεσκόπια και τις ψηφιακές αστρονομικές κάμερες του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα στoν Ψηλορείτη.

 Με αφετηρία το Ηλιακό μας Σύστημα και ενδιάμεσους σταθμούς μερικά από τα ωραιότερα αέρια

 

«Τα Δάση της Ελλάδας» Παρουσίαση Βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιβλίο

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου Καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. κ. Σπύρου Ντάφη, “Τα Δάση της Ελλάδας”, προσκαλούν το κοινό, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Στην έκδοση “Τα Δάση της Ελλάδας”  ο κ. Σπύρος Ντάφης παρουσιάζει, μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τη μεγάλη ποικιλία των δασών της Ελλάδας και αναλύει τις κυριότερες ωφέλειες που πηγάζουν από το δάσος και επηρεάζουν τη ζωή μας.

Στο πρώτο μέρος συγκεντρώνονται οι κυριότερες λειτουργίες του δάσους ενώ στο δεύτερο γίνεται αναλυτική περιγραφή 44 τύπων ελληνικών δασών, από το ημιερημικά του φοινικοδάσους στο Βάι της Κρήτης έως τα σκανδιναβικά οικοσυστήματα των ψυχρόβιων δασών της σημύδας.

 

«Τι θα έβλεπε η Αλίκη στη χώρα των φυτών» του Γιάννη Μανέτα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιβλίο

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Οι «Βραδιές Βιβλίου» της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, συνεχίζονται και φέτος για έβδομη χρονιά, με ένα αφιέρωμα στο βιβλίο «Τι θα έβλεπε η Αλίκη στη χώρα των φυτών» του Γιάννη Μανέτα, που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

 Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20:00 (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11), με εισηγητές και συντονιστές της συζήτησης τους:

Κώστα Θάνο, Καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Δημήτριο Μπουράνη, Καθηγητή στο Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και τον συγγραφέα Γιάννη Μανέτα, Καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.