Red Purple Black

Άρχισαν να μεταφέρονται τα δέντρα στο Κέντρο Πολιτισμού

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 27 Μάιος 2014 15:00

Μια ελιά ύψους 3,5 μέτρων ήταν το πρώτο δέντρο που έκανε ποδαρικό στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αυτό το εργοτάξιο πολιτισμού που ταυτόχρονα δημιουργεί μια μοναδική πράσινη όαση μέσα στην πόλη. Η ελιά φυτεύτηκε την Παρασκευή στην περιοχή του Μεσογειακού Κήπου και θα ακολουθήσουν χιλιάδες δέντρα ακόμα που τόσο καιρό, «στοργικά» μεγάλωναν σε φυτώρια της Αττικής.
Στο κέντρο του Πάρκου, θα διαμορφωθεί μεγάλος, ανοικτός χώρος πρασίνου, ένας τόπος για συγκεντρώσεις, ο οποίος προσφέρεται επίσης για τη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ, καθώς και για την προβολή ταινιών.

Πηγή:www.iefimerida.gr

 

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία την Κυριακή!

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Τα μουσεία της χώρας γιορτάζουν την Κυριακή 18 Μαΐου την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο όλη την ημέρα,δωρεάν ξεναγήσεις και πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Πρωταγωνιστής της μεγάλης γιορτής των μουσείων είναι το Βυζαντινό, που γιορτάζει φέτος τα εκατό του χρόνια.

Το πρόγραμμα είναι πραγματικά πλούσιο, με οργανωμένες ξεναγήσεις σε μόνιμες εκθέσεις, επιλεγμένα εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, ημερίδες, συνέδρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιοδικές εκθέσεις ή οι σύγχρονες εικαστικές και άλλες εγκαταστάσεις που υλοποιούνται το διάστημα αυτό.

 

Ελεύθερη είσοδο την 25η στο Μουσείο Ακρόπολης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Την Τρίτη 25η Μαρτίου το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με παρουσιάσεις για τον Παρθενώνα.

Ο Παρθενώνας είναι ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που απασχόλησε τόσο τους προγενέστερους όσο και τους σημερινούς θεατές του. Οι επισκέπτες θα συζητήσουν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές του Μουσείου ζητήματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική, τον γλυπτό του διάκοσμο και τον τρόπο έκθεσής του, το συμβολισμό και την ιστορία του διάσημου αυτού μνημείου.

 

Ολοκληρώθηκε το Φιξ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 12:00

Ενα κατασκευαστικό σίριαλ μόλις ολοκληρώθηκε. Η νέα εποχή του εναπομείναντος Φιξ της λεωφόρου Συγγρού είναι έτοιμη να αρχίσει καθώς οι εργασίες στο εσωτερικό του παλιού εργοστασίου ζυθοποιίας τελείωσαν και τώρα θα πρέπει να υπερπηδηθούν δύο ακόμα εμπόδια για να φτάσουμε στα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης: τα έργα εγκατάστασης του Μουσείου στο νέο κτίριο και την πρόσληψη προσωπικού που θα καθιστά λειτουργικές τις νέες υποδομές και φυσικά το ίδιο το ΕΜΣΤ.

 Aπό το υπουργείο Πολιτισμού και την οδό Μπουμπουλίνας εκπέμπεται ισχυρό σήμα αισιοδοξίας, αν και δεν μπορεί να δοθούν επί του παρόντος συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η λογική, πάντως, απομακρύνει το ενδεχόμενο εγκαινίων μέσα στην άνοιξη, σύμφωνα με τον προηγούμενο προγραμματισμό. Πηγές του υπουργείου

 

Παρακολούθηση Συντήρησης Καρυάτιδων (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Στο Μουσείο συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες, τις Κόρες της νότιας πρόστασης του Ερεχθείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τεκμηρίωση της διατήρησης των γλυπτών αλλά και τη στερέωση των επισφαλών περιοχών του μαρμάρου, τη δομική αποκατάσταση, την απομάκρυνση των φθοροποιών παραγόντων και τον καθαρισμό από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με χρήση τεχνολογίας λέιζερ.

Το Μουσείο επέλεξε να μην απομακρύνει τις Καρυάτιδες από τις αίθουσες του Μουσείου και να μην υποβάλλει τα γλυπτά στην περιπέτεια μιας επιπλέον μεταφοράς.

 

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης στο Σότσι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014 00:00

Τον ουρανό του Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας φωτίζει από απόψε μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων Χειμερινών Αγώνων, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία, με τη συμμετοχή άνω των 2.900 αθλητών/τριών από 85 χώρες εκ των οποίων οι 7 Έλληνες

Με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης που έγινε απόψε η νύκτα έγινε μέρα με τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που ρίχτηκαν από τους διοργανωτές πάνω από το στάδιο «Fisht». Την τελετή παρακολούθησαν 40.000 θεατές.

Πηγή:www.amna.gr

Διαδικτυακό ντοκιμαντέρ (HD): Με την ελληνική ομάδα στο Σότσι  Πηγή:www.kathimerini.gr

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL