Red Purple Black

Εορτασμός της φθινοπωρινής ισημερίας στο Πλανητάριο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο γιορτάζει την φθινοπωρινή ισημερία και παρουσιάζει αποσπάσματα ψηφιακών ταινιών, τα οποία από το 2004 μέχρι σήμερα βραβεύτηκαν στο DomeFest, το πρώτο Φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών θόλου στον κόσμο.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο επέλεξε τα καλύτερα βραβευμένα αποσπάσματα από όλα τα DomeFest και τα  παρουσιάζει σε ένα μοναδικό ψηφιακό πανόραμα, διάρκειας 40 λεπτών. Τα αποσπάσματα αυτά καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας ψηφιακών παραγωγών για θόλους. Μινιμαλιστικές προσεγγίσεις, μελλοντικές εικόνες, περίτεχνες συνθέσεις, πειραματικές εργασίες, φανταστικοί κόσμοι και ρεαλιστικές αναπαραστάσεις διαστημικών φαινομένων παρουσιάζονται με την

 

5o Athens Bike Festival

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 12:00

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους χιλιάδες φίλους του ποδηλάτου στην Αθήνα, αλλά και εκτός Αθηνών καθώς είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για το ποδήλατο στην Ελλάδα.

Φέτος το Athens Bike Festival αποτελεί επίσημη συμμετοχή της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που έχει θέμα «Δικοί μας οι δρόμοι, δική μας η επιλογή» και εστιάζει στην ανάγκη να επανεξετάσουμε τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τους χώρους μέσα στην πόλη.

Ελάτε στο 5o Athens Bike Festival από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και θα σκεφτείτε σοβαρά πώς μπορεί η ζωή μας στην πόλη να γίνει διαφορετική – πιο οικονομική, πιο υγιεινή, πιο διασκεδαστική!

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

 

«Απόδραση από τον Κόκκινο Πλανήτη»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 03 Ιούνιος 2014 00:00

Για μια ακόμη χρονιά, έκτη κατά σειρά, θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τα θερινά «Διαδραστικά Διήμερα» τα οποία περιλαμβάνουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές που αποφοίτησαν από την Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού, καθώς και από την A΄ Γυμνασίου.

Στα φετινά Διήμερα με θέμα «Απόδραση από τον Κόκκινο Πλανήτη» τα παιδιά θα μεταφερθούν στο έτος 2030 και στην πρώτη ανθρώπινη αποικία στον πλανήτη Άρη, ως μέλη διεθνούς επανδρωμένης αποστολής. Οι επίδοξοι άποικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη και γι' αυτό θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες του πλανήτη. Στη διάρκεια της αποστολής τους όμως, ενημερώνονται για μία μεγάλη καταστροφή που απειλεί την αποικία τους, με συνέπεια να πρέπει να αποδράσουν από τον Άρη για να σωθούν.
 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Σάββατο 17 Μαΐου 2014, και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ ανοίγει τις πύλες του –με ελεύθερη είσοδο– σε όλους τους φίλους της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο, ελεύθερη είσοδος στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας και μαζί εντυπωσιακά πειράματα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ελεύθερη είσοδος στην έκθεση του CERN «“Επιταχύνοντας” την Επιστήμη», ομιλίες επιστημόνων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ειδικά αφιερώματα στην Βιβλιοθήκη, αλλά και παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, συνθέτουν το πρόγραμμα της μεγάλης νυκτερινής Ευρωπαϊκής γιορτής στο Ίδρυμα Ευγενίδου!

 

Γιορτή στο Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Μέρα Μουσείων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

«Οι συλλογές μάς ενώνουν» είναι το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει σε αυτή με δύο εκδηλώσεις. 

Την ερχόμενη Παρασκευή 16 Μαΐου, διοργανώνει στο κτίριο της οδού Κουμπάρη, αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, συνεχίζοντας την παράδοση, που εγκαθίδρυσε το Μουσείο από το 2005, να τιμά κάθε χρόνο έναν πολιτιστικό οργανισμό της περιφέρειας με σημαντικό έργο.

Στην προκειμένη περίπτωση, το τιμώμενο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του «έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και τη διάδοση των ιδεών του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα» επισημαίνει ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη,

 

Η Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στο Μουσείο Ακρόπολης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Για να τιμήσει την φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης έκοψε αναμνηστικά μετάλλια σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα τον λαγό της Ακρόπολης. Την ημέρα αυτή, Κυριακή 18 Μαΐου 2014, το Μουσείο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με δύο εορταστικές παρουσιάσεις με τις θεματικές «Ο λαγός της Ακρόπολης» και «Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται». Το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο λόγω των δημοτικών εκλογών, από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ.με ελεύθερη είσοδο.
 

Η ελληνική δημιουργία στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Σε πείσμα των καιρών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα  παρουσιάσει φέτος 27 εγχώριες παραγωγές, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου (είκοσι τρεις στην Αθήνα, τρεις στα Επιδαύρια και μία στη Μικρή Επίδαυρο), πολλές εκ των οποίων υπογράφονται από νέους, πρωτοεμφανιζόμενους στο Φεστιβάλ σκηνοθέτες.

Η έμφαση στην ελληνική δημιουργία είναι το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ, το πρόγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του, Γιώργο Λούκο, ο οποίος ανέφερε: «έχοντας συμβάλει, όλα αυτά τα χρόνια, στην κάλυψη του χαμένου χρόνου σε σχέση με την επαφή μας με το ξένο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, κρίναμε σκόπιμο, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, να δώσουμε έμφαση στην τέχνη των Ελλήνων δημιουργών».

 

Διήμερο δράσεων των 3 δήμων για το Ελληνικό στις 16 & 17 Μαρτίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζουν την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, τον αγώνα για να διασώσουν το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Ελληνικού, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και να αντιταχθούν στο ξεπούλημά του.

Με σύνθημα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ: η τύχη του στα χέρια μας» καλούν το λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος στο Διήμερο Δράσεων με πολιτιστικό, αθλητικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο στις 16 & 17 Μαρτίου 2014 μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Πληροφορίες:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Εκδήλωση για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκδηλώσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Τη συναρπαστική ανακάλυψη του μποζονίου Higgs και τις επιστημονικές εξελίξεις που θα επιφέρει, αναλύουν στις 18 Μαρτίου, στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κορυφαίοι ερευνητές και πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Η ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs: H πραγματική ιστορία», θα παρουσιαστεί η ιστορία της ανακάλυψης του μποζονίου Higgs, από τα πρώτα θεωρητικά βήματα της δεκαετίας του 1960 μέχρι την πειραματική επιβεβαίωση στο CERN το 2012.

Οι ομιλητές συζητούν για την σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων και μοιράζονται ορισμένες σκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι για τα επόμενα βήματα της σύγχρονης

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL