Red Purple Black

Νέα ψηφιακή παράσταση «ΓΑΙΑ: Γέφυρα σ’ ένα Δισεκατομμύριο Ήλιους»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ταινίες

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 18 Μάρτιος 2014 00:00

Ένα δισεκατομμύριο Ήλιοι και αμέτρητα ακόμη ουράνια σώματα, όπως πλανήτες και αστεροειδείς, αλλά και η σκοτεινή ύλη του Σύμπαντος θα αποκαλυφθούν μπροστά στα μάτια μας μέσα από ένα συναρπαστικό ψηφιακό ταξίδι στα πέρατα του Διαστήματος.

Με στόχο να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον για την επιστημονική περιπέτεια, προσκαλώντας τους θεατές σε μια εικονική πτήση στον Γαλαξία μας, η νέα ψηφιακή παράσταση «ΓΑΙΑ: Γέφυρα σ’ ένα Δισεκατομμύριο Ήλιους» παρουσιάζεται εις τριπλούν στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα και στις 8 και στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ από την Παρασκευή 21 Μαρτίου, θα ενταχτεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου.

Με εντυπωσιακές εικόνες και σημαντικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που εξιστορεί

 

Αθηνά, Εκ του Μηδενός (trailer)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ταινίες

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

O αρχιτέκτονας Κώστας Γουζέλης παρουσιάζει τη γέννηση της «Αθηνάς», ενός μοναδικού παραδοσιακού ελληνικού ιστιοπλοϊκού σκάφους, μιας Συμιακής σκάφης, ίσως του τελευταίου που φτιάχνεται στην Ελλάδα. Μέσα σε 53 λεπτά γεμάτα από ξύλο, θάλασσα, φως και μουσική παρακολουθούμε εκ του μηδενός/ex nihilo μια δημιουργία, σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο Ελλάδας.

Σε μια εποχή που τα παραδοσιακά καϊκια «δολοφονούνται» μπροστά στα μάτια  των ιδιοκτητών τους,  η Αθηνά πλέει κόντρα στον «άνεμο» με τη δύναμη της αγάπης των δημιουργών της. Παρακολουθούμε βήμα, βήμα τη χάραξη του σχεδίου, την επίπονη διαδικασία της κατασκευής, τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που συνθέτουν ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα και τους συλλογισμούς που αποτελούν  μια ιδιαίτερη στάση φιλοσοφίας ζωής. Η ζωή, η καθημερινότητα και ομύθος αλληλοδιαπλέκονται

 

Νέα ταινία θόλου για το Έβερεστ στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ταινίες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Μία πολυβραβευμένη ταινία θόλου με τίτλο «Έβερεστ», η οποία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εισιτηρίων σε όσες χώρες έχει προβληθεί, θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ταινία θα ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Την ημέρα της πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις στις 18:30, 20:15 και 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα θα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 17:30 της ίδιας ημέρας.

Οι ορειβάτες Παύλος Τσιαντός και Γιώργος Βουτυρόπουλος της πρώτης ελληνικής αποστολής, που κατάφερε να υψώσει την ελληνική σημαία στην κορυφή του Έβερεστ τον Μάιο του 2004, θα μεταφέρουν στο κοινό τις εντυπώσεις τους από τη συγκλονιστική εμπειρία τους.

 

«Ο Ουρανός των Αρχαίων» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου ( trailer)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ταινίες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

Τη νέα εντυπωσιακή πλανηταριακή παράσταση «O Oυρανός των Αρχαίων», παρουσιάζει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Πλανηταρίου, μιλώντας για τη νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Ουρανός των αρχαίων» αναφέρει ότι «η παράσταση αυτή αξιοποιεί πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του πλανηταρίου να μας "ταξιδέψει εικονικά" μέσα στον χώρο και τον χρόνο και να μας παρουσιάσει τον ουρανό κατά την αρχαιότητα κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και εικαστικά εντυπωσιακό.Στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου το κοινό θα δει τον έναστρο νυχτερινό ουρανό, όπως ακριβώς τον έβλεπαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι , οι Μινωίτες, οι Έλληνες της εποχής της κλασικής αρχαιότητας και αργότερα οι κάτοικοι της Ελληνιστικής Αιγύπτου».

«Επιπροσθέτως» τονίζει «οι πολύτιμες όσο και εντυπωσιακές φωτογραφίες του γνωστού φωτογράφου
 

Νέα ταινία για τα «Διαστημικά Σκουπίδια» στο Πλανητάριο (Trailer)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ταινίες

Συντάχθηκε απο τον/την www.amna.gr

Με μία νέα ταινία θόλου, που βραβεύθηκε στη Γαλλία με το «Grand Prix Dimension 3 Festival Paris-France 2012» και η οποία έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού στα 20 από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα του κόσμου -όπου προβάλλεται σχεδόν ταυτόχρονα- εγκαινιάζει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου τη νέα φθινοπωρινή περίοδο. Η ταινία, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, έχει τίτλο «Διαστημικά Σκουπίδια» και μελετά την εκθετική αύξηση του δακτυλίου των κάθε είδους διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία απειλούν τους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η ταινία αποτελεί ένα θεαματικό εικονικό ταξίδι «έξω» από τη Γη έως την άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος, με στόχο να βοηθήσει τους θεατές να κατανοήσουν τις νέου είδους προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, προκειμένου να προστατεύσει στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας. Ένα

 

«Το Μυστήριο της Ζωής» Νέα Ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ταινίες

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

«Το Μυστήριο της Ζωής» είναι ο τίτλος της νέας ψηφιακής παράστασης που παρουσιάζει επίσημα στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου σε ειδική εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012.

«Το Μυστήριο της Ζωής» είναι η πρώτη μιας τριλογίας παραστάσεων αφιερωμένων στις διάφορες πτυχές του προαιώνιου ερωτήματος του ανθρώπου για το αν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν. «Το Μυστήριο της Ζωής» πραγματεύεται την εμφάνιση της ζωής στη Γη και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας στην εντυπωσιακή ποικιλομορφία όλων των ειδών ζωής του πλανήτη μας. Η παράσταση ξεκινάει με μία παρουσίαση της γέννησης του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, και συνεχίζει περιγράφοντας τους δομικούς λίθους της ζωής, ορισμένες από τις βασικές θεωρίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με την απαρχή και τα πρώτα βήματα της ζωής, τις περίφημες θεωρίες του Δαρβίνου για την Εξέλιξη,

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL