Red Purple Black
Νέα

O Στίβεν Χώκινγκ αναλύει την εθνική Αγγλίας (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014 08:50

Τι χρώμα φανέλα θα πρέπει να φορά η εθνική Αγγλίας; Ποιο είναι το ιδανικό σύστημα; Ποια η καταλληλότερη ώρα; Ο διάσημος επιστήμονας, Στίβεν Χώκινγκ απαντά σε όλα τα ερωτήματα, κάνοντας τις δικές του προβλέψεις για τις πιθανότητες της ομάδας του Ρόι Χόντσον.

Έχει λύσει μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου. Ωστόσο, ο διάσημος επιστήμονας Στίβεν Χώκινγκ στρέφει πλέον την προσοχή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και αναλύει τις πιθανότητες της εθνικής Αγγλίας να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Χώκινγκ, η Αγγλία έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει εάν αγωνίζεται στις 15:00 το μεσημέρι, φορώντας την κόκκινη φανέλα. Το ιδανικό

 

Το Solar Impulse 2 πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Δευτέρα, 02 Ιούνιος 2014 16:30

Το ελβετικό αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στην αεροπορική βάση του Παγέρν, στην κεντρική Ελβετία.
Το 2015, το Solar Impulse 2 πρόκειται να αποπειραθεί να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου.
Με τον Γερμανό πιλότο δοκιμών Μάρκους Σέρντελ στα χειριστήρια, το αεροπλάνο ανέπτυξε ταχύτητα στην πίστα, προωθούμενο από τους τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες του που τροφοδοτουνται από 17.200 ηλιακές κυψέλες, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Αφού διήνυσε μερικές εκατοντάδες μέτρα, απογειώθηκε χάρη στα τεράστια φτερά του, που είναι μεγαλύτερα απ' αυτά ενός Μπόινγκ 747.
 

Ο γύρος του κόσμου σε 22 ημέρες με το Google Project Loon

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 14:00

Ένα από τα αερόστατα του Project Loon της Google κατάφερε να διανύσει απόσταση μεγαλύτερη από 500.000 χιλιόμετρα και να πραγματοποιήσει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη, μέσα σε 22 ημέρες.

Το Project Loon είχε ανακοινωθεί περίπου πριν από ένα χρόνο και στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύων ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές, με τη χρήση αερόστατων που θα μεταφέρουν τον σχετικό εξοπλισμό.

Τα αερόστατα του προγράμματος δημιουργούν ένα πλέγμα σε ύψος είκοσι χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, με το κάθε ένα να μπορεί να «επικοινωνεί» τόσο με τα γειτονικά του, όσο και με επίγειους σταθμούς ελέγχου, που με τη σειρά τους θα είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο. Η μετάδοση του σήματος θα γίνεται μέσω κεραιών

 

Τα σενάρια για τη μορφή του CERN το 2035

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 11:24

Ο διευθυντής του CERN, Ρολφ Xόιερ, μιλάει στην «Καθημερινή» για το μέλλον του μεγαλύτερου εργαστηρίου σωματιδιακής φυσικής στο κόσμο.

Συνέντευξη: Ασπασία Δασκαλοπούλου

Αν θέλεις να συναντήσεις τις μεγαλύτερες εν ζωή προσωπικότητες στη σωματιδιακή φυσική, πάρε έναν καφέ και περίμενε στο κυλικείο, με συμβούλευσαν οι Ελληνες επιστήμονες που με υποδέχτηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα. Πράγματι, εκεί πρωτοσυνάντησα και τον διευθυντή του CERN, Ρολφ Xόιερ, ο οποίος μίλησε στην «Κ» για το μέλλον του μεγαλύτερου εργαστηρίου σωματιδιακής φυσικής στο κόσμο.

 

Κατασκευάζεται το πρώτο «εκτυπωμένο» σπίτι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2014 00:00

Μια ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία άρχισε την προσπάθειά της να κατασκευάσει στο 'Αμστερνταμ ένα ολόκληρο σπίτι τα μέρη του οποίου θα έχουν όλα εκτυπωθεί από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Αν το καταφέρει, θα πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά. Το σπίτι ανεγείρεται δίπλα σε ένα κανάλι της πόλης από την τοπική εταιρία DUS Architects, η οποία, σύμφωνα με το New Scientist, χρησιμοποιεί τον 3D-εκτυπωτή «The KamerMaker" («κατασκευαστής δωματίων» στα ολλανδικά), ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα εγκαταλειμένο ναυτιλιακό εμπορευματοκιβώτιο ύψους έξι μέτρων. 

Το μηχάνημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας επιτραπέζιος τρισδιάστατος εκτυπωτής, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, εκτυπώνοντας με διαδοχικά στρώματα

 

Κλιματισμός: 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την www.clickatlife.gr/ Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 00:00

1. Η βασική ιδέα πίσω από τον κλιματισμό εφαρμόστηκε τυχαία στην αρχαία Αίγυπτο, όπου κρεμούσαν υγρά καλάμια στα παράθυρα και όταν φυσούσε και εξατμιζόταν ο αέρας, δρόσιζε ο χώρος. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα ευεργετική στο ξηρό κλίμα της ερήμου.

2. Στην Αρχαία Ρώμη, το νερό από τα υδραγωγεία διανέμονταν μέσω των τοίχων των σπιτιών και κρύωνε τους χώρους, ενώ άλλες τεχνικές στην μεσαιωνική Περσία εμπλέκονται με τη χρήση των δεξαμενών για την ψύξη των κτιρίων κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου.

3. Ο σύγχρονος κλιματισμός προέκυψε από την εξέλιξη στη χημεία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και ο πρώτος μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικός κλιματισμός επινοήθηκε και χρησιμοποιήθηκε το 1902 από τον Willis Haviland Carrier, έναν Αμερικανό εφευρέτη, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός για τις επιχειρηματικές του ικανότητες. Ο ίδιος κατείχε επίσης μια εταιρεία συστημάτων κλιματισμού, που δημιουργήθηκε για

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL