Red Purple Black

Πιο συμφέρουσες οι ανανεώσιμες πηγές παρά το κόστος τους

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Κυριακή, 26 Οκτώβριος 2014 11:00

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος ή και το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη έως το 2050. Το κόστος του περάσματος σε μια κοινωνία χαμηλής χρήσης υδρογονανθράκων («χαμηλού άνθρακα») όχι μόνο μπορεί να το σηκώσει η ανθρωπότητα, αλλά είναι αισθητά μικρότερο από το συνολικό κόστος της καύσης άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας και ηλεκτρισμού. Κόστος, που προκύπτει από τις συνέπειες στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στη βιοποικιλότητα και στο κλίμα.

Τα ελπιδοφόρα αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την πρόσφατη μελέτη των Edgar Hertwich and Thomas Gibon για την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Νορβηγίας. «Από την ανάλυσή μας προκύπτει πως η ευρείας κλίμακα ανάπτυξη της

 

Επανέρχεται ο δακτύλιος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 14:00

Σε εφαρμογή τίθενται από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Πράσινος Δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον Μεγάλο Δακτύλιο.

Συγκεκριμένα:

Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος). Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

 

Microsoft: Οι νικητές του φετινού Imagine Cup

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014 09:00

Τους ελληνικούς τελικούς του 12ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup πραγματοποίησε την Παρασκευή Microsoft η Ελλάς.

Νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία αναδείχθηκαν οι εξής:

  • World Citizenship– Ομάδα: The Eye of Med
  • Innovation – Ομάδα: ANEMoS MIS Group
  • Games –Ομάδα: Genesis

Οι τρεις νικήτριες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν με τις καλύτερες ομάδες  από όλο τον κόσμο στις αντίστοιχες κατηγορίες και εφόσον προκριθούν, θα

 

Βραβεύσεις νικητών 4ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Σάββατο, 26 Απρίλιος 2014 12:00

Με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 571 άτομα και υποβλήθηκαν 344 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Σημειώνεται ότι το 76% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο
 

Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 00:00

Η 28η  Φεβρουαρίου του 2014  ορίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά έως 100 KW.

Πρόκειται για τροποποίηση υπουργικής απόφασης αναφορικά με τον καθορισμό των δικαιολογητικών και της διαδικασίας διοικητικού ελέγχου για την επανεξέταση ως προς την υπαγωγή, την ολοκλήρωση και την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια έως και 100 KW των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 241 του Ν. 4072/2012.

Για την τροποποιητική αυτή απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αναφέρεται από το υπουργείο ότι είναι επιβεβλημένη λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL