Red Purple Black

Εννέα Θάλασσες της Μεσογείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

έως 19 Οκτωβρίου

Μεσόγειος θάλασσα, δρόμος, λιμάνια, φύση, άνθρωποι, πολιτισμός. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Fundación Pedro Cano, στην Ισπανία, παρουσιάζει από 18 Ιουνίου 2014 έως 19 Οκτωβρίου 2014 την περιοδική έκθεση ζωγραφικών έργων του Pedro Cano με τίτλο “Εννέα Θάλασσες της Μεσογείου”. 

Πρόκειται για 54 υδατογραφίες και προσχέδια του Ισπανού καλλιτέχνη με θέματα εμπνευσμένα από το τοπίο, τη ζωή αλλά και τα αρχαία μνημεία της Μεσογείου. Συγκεκριμένα η έκθεση «ταξιδεύει» σε τρία νησιά, τη Μαγιόρκα, την Πάτμο, τη Σικελία, και έξι πόλεις, την Αλεξάνδρεια, την Καρθαγένη, την Κωνσταντινούπολη, την Νάπολη,

 

Περιοδική Έκθεση: «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Eως τις 30 Σεπτεμβρίου

Η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα περιοδική έκθεση με τίτλο «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας». 
Ο χορός και η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και την ανάγκη έκφρασης της ψυχής. «Κίνηση», «ρυθμός», «τελετουργία», «όρχηση», «κάθαρση» είναι μερικές μόνο από τις όψεις του πολύπτυχου της μουσικοχορευτικής τέχνης. Ακολουθώντας αυτήν την διαχρονία οι επιμελητές της έκθεσης χρησιμοποιούν τον χορό ως εννοιολογικό όχημα για την παρουσίαση αρχαίων αντικειμένων, συμβόλων, εννοιών, γραπτών μαρτυριών που προέρχονται από τη Μεσσηνία και συνδέονται εν γένει με την μουσική και το χορό. 

 

Εκθεση φωτογραφίας της Κύρας Αλεξάκου με θέμα τη θάλασσα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας της Κύρας - Μελίντας Αλεξάκου εγκαινιάζεται το Σάββατο 17 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στο χώρο Ηβης 27 και Αυλητών στου Ψυρρή.

Το θέμα της φωτογράφου, η οποία είναι διδάκτωρ βιοχημείας με σοβαρό ερευνητικό έργο, είναι η θάλασσα όπως μαρτυρά κι ο τίτλος της έκθεσης - "Thalassa".

Η THALASSA είναι μια συλλογή από σιωπηλούς ήχους μέσα από τα μάτια της Κύρας -Melinda Αλεξάκου.Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ,από  Βρετανίδα  μητέρα και Έλληνα πατέρα.Μεγαλώνοντας σε δυο κόσμους που περιβάλλονται από θάλασσα, έκανε την αγάπη της για το στοιχείο του νερού αναμφισβήτητη.

 Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 21 Μαίου.(12:00-06:00)

 

H διαδραστική έκθεση του CERN στο Ίδρυμα Ευγενίδου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Μία εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το CERN, με στόχο να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στα πειράματα του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή, θα φιλοξενήσει το Ίδρυμα Ευγενίδου από τις 12 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου.
Η έκθεση για ενήλικες και παιδιά άνω των δέκα ετών με τίτλο «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» την οποία έχει δημιουργήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Dudley Wright, έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων μικρών και μεγάλων επισκεπτών για τα μυστήρια της φύσης.

Η έκθεση παρουσιάζει με απλό τρόπο τι ακριβώς γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, του σπουδαιότερου διεθνούς ερευνητικού κέντρου στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. Παρουσιάζει επίσης με κατανοητό τρόπο τις θεμελιώδεις επιστημονικές γνώσεις για τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και την εξέλιξη του
 

«Η κατάκτηση του διαστήματος» από τη Νέα Υόρκη στον Ελληνικό Κόσμο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

H έκθεση «Η κατάκτηση του διαστήματος» μεταφέρεται από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης από 22 Μαρτίου στον «Ελληνικό Κόσμο». 

Πρόκειται για μία διαδραστική έκθεση για το μέλλον του διαστήματος που ταξιδεύει τους επισκέπτες στη Σελήνη, στον Άρη, στους αστεροειδείς και πέρα από αυτούς.

Η έκθεση του αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης που διοργανώνεται σε συνεργασία με το MadaTech, το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ (MadaTech, Haifa, Ισραήλ) προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια, ξεκινώντας από την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, μέχρι τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας

 

Κωστής Γεωργίου. Hortus Clausus

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

εως  02/03

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στις θεματικές εκθέσεις-προτάσεις επιμελητών και ιστορικών τέχνης που συνεργάζονται με το Μουσείο Μπενάκη
Στο “Hortus Clausus” καταγράφεται η έρευνα του Κωστή Γεωργίου στη γλυπτική έκφραση, καθώς και η μεταφορά στον τρισδιάστατο χώρο βασικών επιτευγμάτων της ζωγραφικής του.

 Πρόκειται για ένα έργο πρωτότυπο, στο οποίο εξπρεσιονιστικά ζώα και παράδοξα ανθρωποειδή ορίζουν την ύπαρξή τους μέσα από το επιθετικό χρώμα, τη δυναμική των όγκων αλλά και ένα μινιμαλιστικό στιλιζάρισμα που συχνά παραπέμπει στο σύγχρονο design. 

 

«Anti-Design 2014»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εκθέσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator

Eως 15 Φεβρουαρίου

Στο κτίριο «Νέοι Φούρνοι» στην Τεχνόπολη μία είναι η απάντηση στην κρίση «Anti- Design 2014. Προτάσεις για μια εποχή μηδενικού προϋπολογισμού, Proposals for a zero budget era», μία ιδέα που επιμελήθηκαν και οργάνωσαν η Πόπη Ζερβοπούλου-Κρούσκα και η Έρση Κρούσκα.

Εικαστικοί, αρχιτέκτονες, designers, μουσικοί, σκηνοθέτες  και τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν βάλει σκοπό να πατάξουν τις οικονομικές δυσκολίες παρουσιάζοντας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου χιουμοριστικές και έξυπνες

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL