Red Purple Black

Quantum Of The Seas: Το γιγαντιαίο και έξυπνο κρουαζιερόπλοιο (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρουσιάσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 12:00

Είναι γνωστό ότι τα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια παρέχουν όλες τις ανέσεις στους επιβάτες, προκειμένου να απολαμβάνουν το ταξίδι τους. Ομως το συγκεκριμένο πλοίο έρχεται να σβήσει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Διαθέτει σερβιτόρους και μπάρμαν ρομπότ καθώς και έξυπνες εφαρμογές στην υπηρεσία των επιβατών, οι οποίοι θα ταξιδεύουν πιο άνετα από ποτέ.

Το Quantum of the Seas της Royal Caribbean International αναμένεται να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι στις 2 Νοεμβρίου από το Σαουθάμπτον προς ένα λιμάνι κοντά στη Νέα Υόρκη και δικαίως χαρακτηρίζεται ως το πιο φουτουριστικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

 

Πρωτοποριακός τροχός μετατρέπει το ποδήλατό σας σε υβριδικό (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρουσιάσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 18:00

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ δημιούργησαν έναν πρωτοποριακό τροχό που μπορεί να μετατρέψει ένα οποιοδήποτε ποδήλατο σε υβριδικό.

Ο τροχός Copenhagen, όπως ονομάζεται, καθώς ο αναβάτης φρενάρει παράγει ενέργεια η οποία αποθηκεύεται προκειμένου να «χρησιμοποιηθεί» όταν ο αναβάτης συναντήσει ανηφόρες στο δρόμο του.


Πάνω στον τροχό, υπάρχει ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να είναι εφικτή η αποθήκευση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Ακόμη, ο τροχός δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμος στο κοινό καθώς οι δοκιμές για τη βελτίωσή του συνεχίζονται.

Πηγή:www.amna.gr

 

Solar wagon: Ηλιακό βαγόνι προσφέρει καθαρό νερό για όλους (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρουσιάσεις

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 00:00

Κρίνοντας από την εμφάνισή του, δεν θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όμως οι εμπνευστές του ηλιακού βαγονιού ευελπιστούν ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το Solar Wagon της αμερικανικής ΜΚΟ Water One World Solutions μοιάζει με μια μικρή, ελαφριά μπαγκαζιέρα, πάνω στην οποία βρίσκεται ένα σύστημα καθαρισμού του νερού ικανό να δίνει σταθερή παροχή 11 λίτρων ανά λεπτό. Τροφοδοτείται με ενέργεια από τον ήλιο, χάρη σε ένα μεγάλο ενσωματωμένο πάνελ και δεν χρειάζεται συναρμολόγηση.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μπορεί με το πάτημα ενός διακόπτη να αντλήσει νερό από οποιαδήποτε πηγή - π.χ. βρώμικες λίμνες και ποτάμια, αλλά και δεξαμενές ή πηγάδια - και να το καθαρίσει σχεδόν αυτόματα, απαλλάσσοντάς το από μικρόβια και ιούς και καθιστώντας το

 

"ST.EL.LA": οικογενειακό αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρουσιάσεις

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013 08:00

Το "ST.EL.LA" είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των φοιτητών του Πανεπιστημίου υψηλής τεχνολογίας του Αιντχόφεν στην Ολλανδία.
Διαθέτει θέσεις για τέσσερις επιβάτες και έχει αυτονομία 600 χιλιομέτρων χάρις στα πάνελ που βρίσκονται στην οροφή και «αιχμαλωτίζουν» την ηλιακή ενέργεια.
Το "ST.EL.LA" παρουσιάζεται ως το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο που κινείται με ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αντλούν ενέργεια από τον ήλιο.Το "ST.EL.LA" είναι ένα όχημα «θετικής ενέργειας» προσφέρει χώρο για τέσσερα άτομα, ένα πλήρως προσβάσιμο χώρο αποσκευών, ένα έξυπνο σύστημα διεύθυνσης, και έχει μια αυτονομία 600 χιλιομέτρων.
Είναι εξοπλισμένο με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες, στην οροφή, που μπορούν να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κατά μέσο όρο από ό, τι καταναλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι έχει συνεχώς πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας.
 

Δρόμος «φορτίζει» ασύρματα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρουσιάσεις

Συντάχθηκε απο τον/την www.skai.gr Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013 00:00

Ένας τεχνολογικά προηγμένος δρόμος, ικανός να τροφοδοτήσει ασύρματα με ηλεκτρική ενέργεια τα λεωφορεία  που κινούνται σε αυτόν (και έχουν την ανάλογη υποδομή), κατασκευάστηκε στη Νότια Κορέα. Ο δρόμος έχει μήκος 12 χιλιόμετρα και είναι ο πρώτος του είδους του στον κόσμο.

Τα ειδικά σχεδιασμένα λεωφορεία δεν χρειάζεται να κάνουν στάση, ούτε καλώδια για να ανεφοδιαστούν. Αρκεί να κινούνται πάνω στο δρόμο προκειμένου να «αντλούν» από αυτόν την απαραίτητη ενέργεια. 

Δύο δημόσια λεωφορεία χρησιμοποιούν ήδη τη νέα τεχνολογία. Σύμφωνα με το σχέδιο των Νοτιοκορεατών, έως το 2015 θα προστεθούν ακόμη δέκα.

«Είναι εντυπωσιακό το ότι οχήματα που τροφοδοτούνται ασύρματα με ηλεκτρική ενέργεια τίθενται στην
 

Ηλεκτρικό λεωφορείο «φορτίζει» σε μόλις 15 δευτερόλεπτα (video)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρουσιάσεις

Συντάχθηκε απο τον/την www.skai.gr Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2013 00:00

Η ελβετική εταιρεία ABB παρουσίασε ένα νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο, το οποίο «φορτίζεται» μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Το λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 135 επιβάτες. Η μερική φόρτιση γίνεται με τη χρήση ενός βραχίονα, ο οποίος κινείται με λέιζερ. Οι μπαταρίες του λεωφορείου τροφοδοτούνται με 400kW σε κάθε στάση, την ώρα που αποβιβάζονται και επιβιβάζονται οι επιβάτες.

Για την ολική φόρτιση, απαιτούνται τρία με τέσσερα λεπτά. Η ολική φόρτιση πραγματοποιείται όταν το όχημα φτάσει στο τέρμα του και πριν ξεκινήσει το νέο του δρομολόγιο. Η όλη διαδικασία δεν απαιτεί καλώδια.

Όπως τονίζει η κατασκευάστρια εταιρεία, «χρησιμοποιείται ένα νέο σύστημα ηλεκτρικής ώθησης, μέσω του

 
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL